Wat zijn Air Max sneakers?

air max sneakers

Wat zijn Air Max sneakers?

De in 1978 geïntroduceerde schoen met luchtachtige zool is nog steeds erg populair. De ontwerper Tinker Hatfield had zijn idee aan tal van andere ontwerpen gepresenteerd, echter zonder resultaat. Totdat hij zijn ideeën presenteerde bij Nike. Nike had er wel oren naar en de rest is geschiedenis!

De geschiedenis 

Nike introduceerde eind jaren ’70 de Air Cushioning Technology. Hierdoor ging er een hele wereld open voor sporters. Dat niet alleen! De Air Max werd een echt modieus mode item. En dat is het vandaag de dag nog steeds. In de loop der tijd zijn er veel verschillende modellen van de Air Max ontstaan, zoals de Air Max 1, de Air Max 90 en de 95 om er maar een aantal te noemen.

Waarom zijn de Air Max sneakers zo’n succes?

Toen de Nike Air Max sneaker op de markt kwam werd het veelal gedragen door sporters. Van oorsprong was de schoen bedoeld voor hardlopers. In de loop der tijd verbreedde dat zich. Sporters in allerlei verschillende soorten sporten met ieder zijn eigen volgers begonnen de schoenen te dragen. Dit zorgde er mede voor dat de naamsbekendheid van de Air Max schoen als een razende ging.

Door het unieke systeem is het draag comfort aanzienlijk groot. Doordat de zool grotendeels bestaat uit “lucht” is de schoen licht en zorgt de zool voor extra demping. Hierdoor is de loopervaring goed.

Maar waarom is het zo succesvol als de schoen van origine voor sporters is ontwikkeld? Dat komt doordat de Air Max sneakers vandaag de dag als een echt modieuze sneaker wordt gezien. Hierdoor steeg en stijgt de vraag naar de immens populaire sneakers. Daarnaast kan de schoen door jong en oud gedragen worden. Waardoor er een brede doelgroep is. Het is zelfs zo dat de sneakers anno 2022 als investeringen worden gezien. Sommige exclusieve schoenen gaan voor duizenden euro’s over de toonbank!

Waarom zijn de Air Max al zolang populair in Nederland?

Waarom de Nike Air Max in Nederland zo populair is komt door de bovenstaande factoren. Maar dat niet alleen! Nederland wordt ook wel de Nike Air Max hoofdstad genoemd. Nergens ter wereld zijn er zoveel mensen met Nike Air Max als Nederland, maar waarom?

In de jaren ’80 en ’90 domineerde in Nederland de gabbercultuur. Onder gabbers waren de Air Max’ bijzonder populair. Toen de gabbercultuur langzaamaan verdween werd de Air Max algemener geaccepteerd. En die trend is nooit meer weggegaan. Dit komt mede door het hoge draag volgens, in overeenstemming met en het moderne uiterlijk van de sneaker. Gezamenlijk met de geschiedenis en de eerder benoemde factoren zorgt het ervoor dat de Air Max bijzonder populair is in ons land!

 

 

Deel dit artikel