De Nike sportschoen alleen hip of ook sportief?

Nike sportschoen lifestyle of sportschoen

De Nike sportschoen alleen hip of ook sportief?

Nike Air Max ook te dragen tijden sport?

Tijdens mijn wekelijkse personal training droeg ik mijn Air Maxjes een type Nike sportschoen. Helemaal lekker trainde dat niet. Ik vroeg me af, of het tegenwoordig dan echt alleen hippe sneakers zijn, of dat je ze ook met trainen kan dragen? Zijn ze daar tegenwoordig nog voor gemaakt?  

Een Nike sportschoen is er in veel verschillende types. Veel mensen kennen ze als lifestyle item. In de jaren 90 kreeg bijvoorbeeld de air max een cultstatus in de hiphopscene en in de gabberscene kregen de sneakers een nog grotere status. De populariteit is nog steeds onveranderd hoog. 

Daarnaast wordt de Nike sportschoen ook veel gebruikt in de sport. Er kwam een Air Max op de markt die speciaal was ontworpen om te hardlopen. Eind 2014 presenteerde Nike de Air Max 2015 met dynamische mesh, ofwel een licht geweven stof met een gaasachtige look die ademend is en bestand tegen extreme temperatuurveranderingen. Met daarnaast een volwaardige Max-ophanging. 

Maar welk type Nike sportschoen kies je nou voor welke sport? 

Ik ben er in ieder geval zelf achter gekomen dat mijn vrijetijd Nikies niet zo lekker ondersteunen tijdens de wekelijkse krachttraining. Ik vroeg me af, welke dan wel geschikt zijn? Ik heb het uitgezocht. 

Hardloopschoenen/atletiek 

De Nike sportschoen is er bijvoorbeeld ook speciaal voor hardlopen. Ook daarin zijn veel types te onderscheiden. Over het algemeen is comfort belangrijk is voor een goede run. Daarom is een goede demping belangrijk voor een flexibele en zachte ervaring. Daarnaast is ventilering ook belangrijk en wordt dit in dit type schoen standaard verwerkt. 

Basketbalschoenen 

Voor basketbal is er ook een Nike sportschoen ontworpen. Deze stimuleert het snelle en slimme spel. Deze schoen is gericht op snelheid en wendbaarheid. Met dit type schoen houd je controle en creëer je optimaal speelruimte.  

Fitness en training 

Nike fitness schoenen hebben een design voor ondersteuning en stabiliteit bij iedere beweging. Het is een lichte schoen zodat je op je snelst kunt gaan tijdens de training. De air zorgt voor demping en flexibiliteit onder de voet, zodat je zonder moeite elke lunge, stap of sprong kan maken. 

Voetbal 

Met Nike voetbalschoenen kan je gericht dribbelen, passen en schieten. Uiteraard heb je verschillende types geschikt voor verschillende ondergronden. Bijvoorbeeld die met noppen aan de onderkant bieden grip voor snelle wendingen en plotselinge stops.  

Skateboarden 

Een Nike skateboard schoen heeft een versterkte ollie-zone en flexibel stroef rubber om te zorgen dat hij bestand is tegen zware skateboard sessies. 

Golf 

Een Nike sportschoen speciaal voor golfen heeft als eigenschap een geïntegreerde grip en een design dat is geïnspireerd op de legendarische golfbaan. 

Tennis 

Een Nike Tennis schoen is gemaakt met een veerkrachtige Zoom Air unit, grip op de buitenzool en een ongelooflijk comfortabele, gewatteerde kraag zorgt de schoen voor de performance die je nodig hebt om op je best te spelen. 

Wandelen 

Een Nike sportschoen die ook geschikt is om mee te wandelen moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze is er o.a. voor gemaakt om op rotsachtige paden te lopen en houd je gefocust op het pad voor je. Stevige grip en een licht design houden je in beweging op verschillende ondergronden en terrein. 

Dus is de Nike sportschoen alleen hip of ook draagbaar tijdens sport? 

 Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende types schoenen van Nike op de markt. Zo zijn er types die meer geschikt zijn als mode item, zoals een Air force, of Jordan, maar er zijn ook veel andere types geschikt voor verschillende sporten zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen. De conclusie is dus, dat het zowel hip als geschikt voor sport is. Kijk wel goed naar de specificaties van de schoen, om te kijken welke ondersteuning het biedt. 

 Ben je geïnteresseerd in sport en mode? Of wil je nog meer bruikbare tips? Blijf ons volgen en lees dan onze blogs. 

 

Deel dit artikel