Hoe je de outfit kiest voor je mooiste dag als bruidegom

outfit bruidegom

Hoe je de outfit kiest voor je mooiste dag als bruidegom

Het kiezen van het juiste trouwpak is een belangrijke stap voor elke bruidegom. Je wilt immers dat je outfit net zo onvergetelijk is als de dag zelf. Het moet passen bij de stijl van de bruiloft en tegelijkertijd je persoonlijke smaak weerspiegelen. Begin met het vaststellen van de formaliteit van het evenement. Denk aan de kleuren van het thema van je bruiloft en probeer je outfit daarop af te stemmen. Laat je trouwpak op maat maken voor de beste pasvorm. Niets staat zo goed als een pak dat als gegoten zit. Kies kwalitatieve stoffen zoals wol of zijde die niet alleen luxe uitstralen maar ook comfortabel zijn. 

Stem af op het seizoen

De tijd van het jaar is cruciaal voor de keuze van je trouwoutfit. Lichte stoffen en kleuren zijn ideaal voor een zomerbruiloft. Je blijft koel en ziet er fris uit. Winterbruiloften vragen om zwaardere stoffen die je warm houden. Kleuren zoals diep rood, groen of blauw kunnen in de winter voor een rijke uitstraling zorgen. Houd rekening met het weer als je een buitenbruiloft plant. Een extra vest of jasje kan nodig zijn als het afkoelt. Voor een strandbruiloft kun je denken aan een linnen pak dat luchtig en stijlvol is.

Traditie ontmoet moderniteit

Tradities zijn er om in ere te houden maar dat betekent niet dat er geen ruimte is voor moderniteit. In de sfeervolle winkel van Pakkend Amsterdam kun je de perfecte mix van klassiek en hedendaags vinden voor je trouwdag. Ga voor een traditionele snit met een moderne twist zoals een trendy kleur schoen of een uniek horloge. Maak een afspraak bij een gespecialiseerde winkel waar ze je kunnen adviseren over de nieuwste trends. Ze kunnen je helpen met het vinden van de perfecte balans tussen wat altijd al goed heeft gewerkt en wat nu in de mode is.

Persoonlijke details toevoegen

Een trouwpak wordt pas echt van jou met persoonlijke details. Laat je initialen in de voering borduren of kies manchetknopen die iets over jou of je relatie vertellen. Sokken in een leuke print kunnen een subtiele hint van persoonlijkheid geven. Je kunt zelfs een stukje stof van je partner’s outfit in je zakdoek laten verwerken. Het gaat om die kleine elementen die je outfit speciaal maken en verbinden met de dag.

Comfort is ook belangrijk

Zorg ervoor dat je pak niet alleen draagt maar dat het pak ook jou draagt. Comfort is essentieel. Je gaat een lange dag tegemoet waarin je veel moet bewegen. Dansen, lachen, omhelzingen en heel veel foto’s maken. Je pak moet je hierin niet beperken. Zorg voor voldoende bewegingsvrijheid en laat het pak ruim op tijd aanpassen zodat je zeker weet dat alles perfect zit. Kies een stof die ademt en schoenen waar je de hele dag op kunt lopen. Op je trouwdag moet je stralen en dat gaat het beste als je je goed voelt in wat je draagt.

 

Deel dit artikel