Sokken voor elke gelegenheid

sokken

Sokken voor elke gelegenheid

Sokken zijn er in allerlei vormen en maten. Zo heb je sportsokken, sneakersokken, antislipsokken, wandelsokken, grappige sokken, thermosokken, huissokken, kindersokken, huissokken en ga zo maar door. Voor elke gelegenheid is er wel een sok te vinden.

Er bestaan speciale werksokken voor mensen die tijdens het werk veel lopen en lang staan. Deze sokken zijn van een dikker materiaal waardoor de voet stevig in het voetbed zit en de kans op blaren aanzienlijk wordt verminderd. Ook heb je steunsokken en sokken speciaal voor mensen met diabetes. Die hebben vaak een gevoeligere huid en meer kans op wondjes, de sokken zorgen ervoor dat de kans op wondjes en de infectie hiervan lager wordt.

Soorten sokken

Thermosokken worden vaak gebruikt tijdens de wintersport of tijdens de koudere dagen. De thermosokken houden je voeten goed warm en zorgen voor een goede vochtverdamping. Ideaal dus ook voor het sporten en tijdens flinke wandelingen.

Grappige sokken of ook wel happy socks zijn sokken met leuke printjes erop. Je kunt hierbij denken aan pizza, avocado’s, smileys, Spaanse pepers, klavertjes vier en nog meer grappige opdrukken. Deze sokken zijn erg populair en zijn super leuk om te mixen en matchen met je kleding. Draag bijvoorbeeld een net pak met een grappige sok eronder als echte eyecatcher! Ook leuk in de zomer, met een korte denim broek, een T-shirt en witte sneakers.

Huissokken kun je eigenlijk altijd aan! Heerlijk als je thuis zit in je pyjama, ploffend op de bank voor een avondje Netflix. Badjas erbij en je bent helemaal klaar! Vaak hebben deze huissokken ook een anti slip laag zodat je niet zo makkelijk uitglijdt. Daarnaast zijn er ook speciale antislipsokken zodat je zeker weet dat je niet zult vallen. Vooral kinderen en baby’s dragen deze sokken veel aangezien die nog wat lomper kunnen zijn met hun motoriek.

De sneakersokken worden ook wel enkelsokken of halve sokken genoemd omdat deze de helft zijn van een normaal formaat sok. Je kunt ze perfect dragen in, zoals je al kunt raden, je sneakers! Vaak draagt men deze in de zomer maar er zijn ook zat mensen die ze ook in de winter dragen. Vooral jongeren doen dit gewoon zoals zij ook sneakers in de winter dragen. Zorg er altijd wel voor dat de enkelsokken goed zitten, want als deze afzakt in je schoen is de kans op blaren erg groot.

Goede tips!

Ben jij sowieso gevoelig voor blaren? Zorg dan dat je altijd extra pleisters in je tas hebt zitten om de eventuele pijn te verzachten. Ga jij een lang stuk wandelen? Zorg dan dat je schoenen goed ingelopen zijn. Smeer je voeten in met een dunne laag vaseline of uierzalf. Strooi een beetje talkpoeder in je schoenen op je sokken en ook je voeten. Was je voeten met water en niet met zeep en plak gevoelige plekjes op de voet alvast af met blarenpleisters. Daarnaast is het belangrijk om je voeten af en toe te luchten en ook om lekker op je blote voeten te lopen indien dit mogelijk is, zoals in huis.

Deel dit artikel